Responsive Dizajn

Posted by: responsive.rs Comments: 0

Responsive Dizajn

Zašto je neophodno biti responsive?

Želimo sajt koji mogu svi da vide. Hmm… BlackBerry, iPhone i Android telefone odnosno trebaju nam 3 verzije sajta, desktop računar i Mac znači dodajemo još 2 verzije sajta, laptop i tablet plus 2, znači potrebno nam je 7 različitih verzija jednog te istog sadržaja. Ne čini vam se malo previše. Upravo je pomenuti problem pokrenuo razvoj izrade web sajtova koji trebaju biti prilagodljivi za sve vrste uređaja, ekrana i želja korisnika. Vaš sajt koji želite da svi vide je „responsive“.

Malo statistike ne može da škodi

Broj računara u svetu je dostiga neverovatne 2 milijarde, dok je mobilnih telefona 5 milijardi, stoga je neophodno biti „responsive“ tj prilagodljiv za sve vrste interneta. Ako ovom podatku dodamo da se u svetu rodi 490 hiljada beba, a da se na Android registruje 1,3 miliona korisnika, onda smo vas sigurno ubedili da je neophodno biti „responsive“.

Šta znači responsive dizajn?

Responsive dizajn znači da je Vaš sajt prilagodljiv za sve uređaje koji imaju internet, počev od dekstop računara, laptopova do tableta, pametnih telefona (android i iPhone), pa čak i televizora. Vaš responsive sajt će odgovarati svim veličinama ekrana i njihovim rezolucijama tako da vaše informacije korisniku budu lepo prezentovane. Možemo sigurno reći da je responsive web dizajn početak buduće izrade sajtova.

Zašto je počeo da se koristi responsive dizajn?

Pametni telefoni su promenili razmišljanja webdizajnera koji su hteli da ponude jedno rešenje koje zadovoljava sve potrebe, jer je jeftinije i fleksibilnije. Znači razvoj pametnih telefona i interneta je uslovilo razvoj web dizajna samim tim i responsive dizajna. Jedan sajt za sve korisnike je najjeftinije moguće rešenje.

Vreme i novac
Podrska nrowsvera
Preformanse
Sadzaj
Sajt vs. aplikacija

Vaš responsive sajt je prilagođenjen Vašim korisnicima

Ključna stvar responsive sajta jeste da se prilagođava potrebama korisnika tj. vaših potencijalnih kupaca i mogućnostima njihovih uređaja.

Pretpostavimo da korisnik mobilnog telefona će biti pregledate svoj sajt na malom ekranu . Uzimajući potrebe korisnika u obzir ne samo da podrazumeva prilagođavanje sadržaja na veličinu ekrana . To takođe znači da razmišlja o tome šta da korisnik mobilnog telefona će prvo zatražiti prilikom posete vaš sajt , a zatim u skladu sa uređivanjem sadržaja . Možda ćete predstaviti informacije u različitom redosledu . Nemojte pretpostavljati da korisnik ne treba pristup svim informacijama na sajtu , jer je ona na mobilnom uređaju . Možda ćete morati da promenite font ili interakcije oblasti da bolje reaguju na dodir okruženju . Svi ovi faktori utiču na responsive dizajn.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Besplatna SEO revizija odmah

Poboljšajte rangiranje na Google već danas

Mi koristimo najbolje SEO alate i metodologije. Budite uvek ispred konkurencije.